Rente Krediet

Het Rente Krediet is dezelfde leenvorm als het elders op deze site besproken Doorlopende Krediet.

Er is echter één groot verschil: Het maandtermijn bestaat uitsluitend uit rente!

Het maandtermijn van Rente Kredieten is dus altijd lager in vergelijking met het Doorlopend Krediet. Dit komt omdat er bij het Rente Krediet GEEN aflossing in het maandtermijn verwerkt zit. En daar zit hem dus ook het gevaar. U denkt goedkoper uit te zijn. Maar wat u zich wellicht niet beseft is dat het Rente Krediet verre van een goedkope kredietvorm is. Omdat u niets aflost betaald u de gehele looptijd de maximale rente. Eigenlijk is het een "doodlopend Krediet".

Het Rente Krediet waar het maandtermijn dus uitsluitend uit rente bestaat lijkt dus goedkoop. Er wordt echter niet afgelost, dus uw schuldbedrag wordt niet lager. U betaald elke maand weer, gedurende de gehele looptijd, de maximale rente. Het is een onverstandige en dure manier van geld lenen en derhalve bemiddeld de Budget Advies Groep niet in Rente Kredieten.

TIP: Het maandtermijn van een Doorlopend Krediet zegt niet over de prijs!

Het maandtermijn van een Doorlopend Krediet zegt niets over de prijs. Het Rentepercentage op jaarbasis wel. Dit wordt het jaarlijkse kostenpercentage genoemd. Als u doorlopende kredieten met elkaar wilt vergelijken op prijs dan dient u te kijken naar het Jaarlijkse Kosten Percentage.
De overheid heeft om deze reden alle banken verplicht het Jaarlijkse Kosten Percentage te vermelden op offertes en contracten, opdat de klant dan een goed vergelijk kan maken.

Design en realisatie: Only-IT

Budget Advies Groep

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Budget Advies Groep

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..