Zonnecollectoren per maand terugbetalen.

De aanschafprijs van uw zonnecollectoren kan via een consumptief krediet in maandelijkse termijnen worden terugbetaald. Dit kan tegen een vast rente percentage. Tevens blijft uw maandtermijn gedurende de looptijd ook hetzelfde.

Welke kredietvorm is het meest voor de hand liggend?

Bij de aanschaf van zonnecollectoren adviseren wij altijd de persoonlijke lening Bij voorkeur is de maximale looptijd de duur dat u gebruik gaat maken van de zonnepanelen.

De persoonlijke lening is vaak voordeliger dan een hypotheek of tweede hypotheek. Waarom?

Geen notaris kosten: De persoonlijke lening wordt afgesloten zonder de tussenkomst van een notaris, dus geen extra notaris kosten.

Geen taxatie kosten: De persoonlijke lening kent geen onderpand. Dus ook niet de eventuele overwaarde op uw woning. Dus geen taxatie kosten.

 

Geen afsluitprovisie of bemiddelingskosten: De persoonlijke lening kent geen afsluitkosten of bemiddelingsfee. Dit is zelfs bij de wet verboden. Het afsluiten van een persoonlijke lening is kosteloos.

Omdat u al deze kosten niet heeft en dus uitspaart, is de persoonlijke lening uiteindelijk vaak goedkoper dan de hypotheek oplossing. Ook al zou de rente iets lager zijn bij de hypotheek offerte. Wij rekenen graag voor u uit wat de voordeligste oplossing voor u is.

De fiscus kan meebetalen.

U kunt fiscaal voordeel hebben mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • het krediet annuitair of lineair wordt afgebouwd binnen een bepaalde vaste looptijd
  • de zonnecollectoren "nagelvast" aan het huis worden gemonteerd
  • uw huis dient een eigen woning te zijn en als hoofdwoning bewoond te worden
  • uw fiscale voordeel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie

Wilt u weten of u voor een fiscaal voordeel in aanmerking komt, neem dan contact op met de belastingdienst.

*Wat is "nagelvast" het beleidsbesluit van het Directoraat-generaal Belastingdienst: DGB2010/921, geeft hier meer duidelijk over. Hier staat onder artikel 3.8.1. het volgende beschreven: Er bestaan verschillende zonnepaneleninstallaties. Zo zijn er bijvoorbeeld zonnepanelen die als het ware 'los op de daken gelegd worden' en panelen die slechts met een viertal schroeven worden bevestigd. Deze installaties zijn niet onroerend geworden. Een installatie is onroerend geworden als deze duurzaam met de woning is verenigd in de zin van artikel 3:3 juncto 3:4 van het BW doordat de installatie naar aard en inrichting bestemd is om duurzaam ter plaatse te blijven.

 

Wilt u meer informatie, belt u ons dan gerust op nummer 023-5295050
Vraag hier een kosteloze offerte aan.

Design en realisatie: Only-IT

Budget Advies Groep

Hartelijk dank voor uw aanvraag. U zult binnen enkele minuten een bevestigingsmail van ons ontvangen opdat u zeker weet dat wij uw aanvraag in goede orde hebben ontvangen. Wij vragen u deze mail aandachtig door te lezen

Bevestigingsmail wordt verzonden naar:

Indien u binnen een paar minuten nog geen email heeft ontvangen, controleert u dan uw spambox...

U kunt dit scherm nu afsluiten..

Budget Advies Groep

Hartelijk dank voor uw aanvraag. We zullen zsm contact met u opnemen.

U kunt dit scherm nu afsluiten..